Вівторок
19.03.2024
07:48
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Християнський Світогляд
Головна Реєстрація Вхід
Мормони. Діяльність в Україні (Взято з українського греко-католицького часопису “НОВА ЗОРЯ”) »
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Погода в Україні

Поділись з друзями

кнопочка

Від часу проголошення незалежності України мормони у нас мають не тільки послідовників, а й опорні пункти. У 1994-1996 роках американські мормони були співорганізаторами двох релігієзнавчих міжнародних конференцій у Києві. Завдяки своєму багатству і впливові у США, мормони сьогодні вміло та тихо шукають собі прихильників, відкриваючи свої філії скрізь, де можна.

Мормонізм ґрунтується на трьох документах: перекрученій Біблії, Книзі Мормона, а також вказівках (інструкціях) "пророка” Сміта, дотичних "завіту”. Цю схему доповнюють два релігійно-звичаєві девізи: бажання свободи для американських негрів, які в той час були невільниками, а також постулат введення багатоженства згідно зі старозавітнім звичаєм (сім’я Авраама, Якова та інших). Сьогодні мормони не дотримуються полігамії, у мормонському храмі шлюб звершують урочисто не тільки довічно, але "на віки вічні”. Подібною є справа із хрещенням, яке обіймає як живих, так і мертвих (т. зв заміняюче хрещення). Мормони вважають, що хрещення є умовою осягнення спасіння, а важливим хрещенням, яке може уділити "земля”, є мормонське хрещення. Тому мормони повинні намагатися найбільше охрестити немормонів, аби вони спаслися. Отож, мормонське хрещення може бути хрещенням померлих. Воно полягає в зануренні у воді озера або річки, а приймають його мормони у восьмирічному віці. Якщо син бажає прийняти хрещення за померлого батька, близького чи знайомого "в його імені”, то він може отримати на те дозвіл від церковної влади. У той спосіб можна стати мормоном після смерті, нічого про те не відаючи. 

Що відповісти мормонам?

Потрібно нагадати мормонам, що засновник мормонства Джонатан Сміт був засуджений за окультизм і вбитий. Це – витворена людською гордістю власна релігія, замаскована за її численними "невинними” і навіть "милозвучними” та "науковоподібними” назвами: спіритизм, астрологія, плабізм, хіромантія, екстрасенсорика, полтергейст, біополе, контактерство, гіпноз, космічна енергія, неопізнані літаючі об’єкти та багато інших.

Попросіть їх розповісти Символ віри і почуєте: "Ми також віримо, що Книга Мормона є Слово Боже”, Таких слів у Символі віри нема. Вони вигадали оповідання про те, що американські індіани були нащадками юдеїв, які залишили Єрусалим 600 р. до Різдва Христового. Через свої гріхи вони начебто стали темношкірими, а праведні залишалися "білими і прекрасними”; проте темношкірі перемогли білих, а останній з білих перед смертю переписав свій народ на золотих платівках зміненими єгипетськими ієрогліфами і закопав на горі Каморі.

В інших книгах Сміта мовиться про вигадане перетворення людини в Бога, заперечення Пресвятої Трійці та ряд інших неймовірностей, до яких у минулих віках не додумувались найзапекліші Христові вороги. Мормонське віровчення твердить, що Господь Ісус Христос – не є Єдинородний Син Бога Отця. Мормони твердять, що Отець мав багато дітей – "велику сім’ю”. Ісус Христос був старшим, а відразу за Ним ішов... люцифер. Спотворено вони висвітлюють народження Христа, місію Діви Марії, а Христові приписують аж три одруження: з Марією, Мартою та ще однією Марією. Це їм заперечте. Такого у Біблії нема ніде. Це брутальна вигадка і богохульство.

Мормонам заборонено почитати ікони, пити каву, чай, вживати алкоголь (але це не стосується споживання свинини). Вони вірять у встановлення Царства Сіону в Америці, вважають, що саме в США має реалізувати свою владу Ісус Христос та встановити "рай” на землі.

Отаким повним фантазій, казок, перекручень є віровчення тих, хто вже понад півтора століття, не червоніючи, називає себе "Церквою Ісуса Христа святих останніх днів”. Заперечте їхнє вчення їхньою ж доктриною. 


ДивенСвіт

Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright hrystyjany © 2024